Curaçao, week 16 & 17

27 mei 2025 - Willemstad, Nederlandse Antillen

Heehee, daar zijn we weer. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het afronden van onze stage.

In week 16 begon onze week weer net als de afgelopen weken. Van maandag tot en met donderdag waren we op onze stages te vinden en op woensdagavond naar turfy gang bij Madero.

Op vrijdag konden we een beetje uitslapen. Want we hadden om 10 uur afgesproken bij de school van Carlijn. Wij hadden als wens om een keer bij elkaar op stage te komen kijken om te zien waar je al die tijd stage hebt gelopen. En dat mocht. Helaas konden we deze dag niet meer langs bij mijn stage ivm het overlijden van een kindje op mijn school. Na de rondleiding bij Carlijn op school waren we naar de homeplus gereden voor de afscheidscadeautjes. En hebben we de hele middag pakketjes voor de kinderen gemaakt en was het ‘s avonds weer tijd voor een huisavond met een bbq en natuurlijk onze eigen dj’s.

IMG_1735IMG_1467

Op zaterdag hebben we overdag thuis bij het zwembad gelegen en ‘s avonds zijn we eventjes naar Zanzi Zaterdag geweest.

En zondag hebben we boodschappen gedaan en verder ook bij het zwembad gelegen.

Week 17:

En toen was het einde van de stage echt in zicht. De laatste week is ingegaan. Van maandag tot en met donderdag waren we weer op stage. Helaas kon ik mijn week niet afsluiten met alleen mijn eigen klas. De leerkracht van groep 7b was ziek en alle kinderen werden opgedeeld en wij er 8 leerlingen bij kregen. Al met al, kijk ik terug op een mooie ervaring op mijn stage, waar ik voor enkele leerlingen veel heb kunnen betekenen en hierdoor met een voldaan gevoel mijn stage afsluit💗.

IMG_1818

Op vrijdag zijn we nog even naar mijn stage geweest om die aan Carlijn te laten zien en hebben we daarna thuis aan school gewerkt. ‘s avonds was het weer tijd voor de happy hour bij Zest. Hier gingen we spritzen met de meiden van onze pabo.

IMG_1701
Op zaterdag hadden wij weer een drukke planning. We waren eerst naar Willemstad geweest, hier hebben we nog een keer een stadswandeling gemaakt. Tijdens deze wandeling kwamen we een vrouw tegen die een nieuwe muurschildering aan het maken was.

IMG_2109
Na deze wandeling gingen we snel naar huis, om ons klaar te maken voor de Tafelberg. Dit is een klim van 4 uur die je alleen mag belopen met een gids. Wij kozen ervoor om dit te doen met zonsondergang. Dus met licht de berg op, op de berg de zonsondergang bekeken en daarna met een hoofdlampje in het donker naar beneden. Wij vonden dit een pittigere tocht dan de christoffelberg, maar wel echt veel leuker en mooier. cc655b65-9c60-45ee-a39c-b02305e4d5cf

IMG_2255
En als laatst de zondag waar wij al 1,5 week naar uit keken. Onze lieve Demi kwam namelijk langs om nog 2 weken met ons vakantie te vieren. Maar om onze tijd te doden zijn we eerst even naar sambil(winkelcentrum) geweest en daarna naar het dushicup tournooi(dit was een voetbal toernooi en 2 teams uit Girasol deden mee)

IMG_2299

En toen was het tijd om onze lieve Deem op te halen. En zijn we ‘s avonds nog een hapje wezen eten bij de lemon tree.

IMG_6740

Dat was het voor deze weken. Wij gaan genieten van onze laatste weekjes hier op het mooie Curacao. Tot volgende week!